company logo




08 листопада 2019, 10:49

Інформація про особистий прийом громадян за період з 28 жовтня по 8 листопада 2019 року


Інформація

про особистий прийом громадян головами комітетів Верховної Ради України

в приймальні Верховної Ради України під час роботи другої сесії

Верховної Ради України дев’ятого скликання

(за період з 28 жовтня по 8 листопада 2019 року)

 

Відповідно до графіка особистого прийому громадян головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України у звітному періоді в приймальні Верховної Ради України відбулося, як і планувалося, п’ять особистих прийомів громадян.

Особисто відвідувачів приймали голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Бабак С.В. (прийняв 17 осіб) та голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом Климпуш-Цинцадзе І.О. (п’ять осіб).

Інші прийоми були проведені заступниками голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Іонушасом С.К., Мамкою Г.М., Павлюком М.В., головою підкомітету з питань діяльності органів прокуратури цього Комітету Неклюдовим В.М. та членом Комітету народним депутатом України Куницьким О.О. (49 осіб); заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Тищенком М.М. (сім осіб) і членом Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації народним депутатом України Штепою С.С. (шість осіб).

Всього до народних депутатів України звернулися 84 відвідувача, більшість з них – мешканці м. Києва (58 осіб). До приймальні Верховної Ради України зверталися переважно пенсіонери – 59, безробітні – 21, особи з інвалідністю І-ІІI груп – 14, підприємці – 11, ветерани праці – десять та переселенці, або внутрішньо переміщені особи – шість.

Відвідувачі під час особистих прийомів подали 109 звернень, з яких 97 індивідуальних та 12 колективних, 82 – письмових та 27 усних. Загалом громадянами було порушено 231 питання.

Найактуальнішими для відвідувачів приймальні Верховної Ради України залишалися питання: забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, запобігання дискримінації – 129, або 55,8 %; соціальної політики та соціального захисту населення – 35, або 15,2 %; освіти, наукової, науково-технічної, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності – вісім, або 3,5 %; діяльності центральних органів виконавчої влади – сім, або 3 %.

Усі письмові звернення громадян опрацьовуються у секретаріатах відповідних парламентських комітетів.

Відділ з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України