company logo




28 лютого 2020, 13:35

Інформація про особистий прийом громадян за період з 17 по 28 лютого 2020 року


 

Інформація

про особистий прийом громадян головами комітетів Верховної Ради України

та народною депутаткою України Мошенець О.В.

в приймальні Верховної Ради України

під час роботи третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

(за період з 17 по 28 лютого 2020 року)

 

Відповідно до графіка особистого прийому громадян головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України у звітному періоді в приймальні Верховної Ради України відбулися, як і було заплановано, п’ять особистих прийомів громадян керівництвом парламентських комітетів.

Особисто відвідувачів приймав голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцев Д.О. (прийняв 17 осіб).

Голова підкомітету з питань забезпечення епідемічної безпеки, боротьби із ВІЛ/СНІД та соціально небезпечними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Булах Л.В. прийняла 23 особи, голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Циба Т.В. – 13 осіб, заступники голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Гевко В.Л. та голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Крейденко В.В. прийняли по вісім осіб.

Водночас, на виконання пункту 14 статті 24 Закону України «Про статус народного депутата України» 27 лютого 2020 року народна депутатка України Мошенець О.В. у приймальні Верховної Ради України прийняла 10 відвідувачів.

Всього до народних депутатів України звернулися 79 відвідувачів, переважна більшість з яких – мешканці м. Києва (57 осіб). Серед них 57 пенсіонерів, 26 – осіб з інвалідністю І-ІІI груп, 13 – ветеранів праці, сім – безробітних та шість – дітей-війни.

Відвідувачі під час особистих прийомів подали 83 звернення, з яких 75 індивідуальних та вісім колективних, 70 – письмових та 13 усних.

Загалом громадянами у зверненнях до народних депутатів України було порушено 169 питань. Найактуальнішими з яких виявилися питання: охорони здоров’я – 39 або 23 % загальної кількості порушених питань; соціальної політики та соціального захисту населення – 23, або 14 %; фінансової, податкової, митної політики – 15, або 9 %; забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, запобігання дискримінації – 15, або 9 %; діяльності центральних органів виконавчої влади – 14, або 8 %.

Усі письмові звернення, подані під час особистих прийомів у приймальні Верховної Ради України, опрацьовуються у секретаріатах відповідних парламентських комітетів та помічниками-консультантами народного депутата України.

Відділ з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України